Uw hond loopt mank? Ontdek NU de snelste oplossing

Gedraagt uw hond zich plotseling anders? Heeft u te maken met één van de volgende situaties?

⦁ Uw hond loopt ineens mank
⦁ Uw hond kan niet meer lopen
⦁ Uw hond loopt kreupel na val
⦁ Uw pup loopt mank

U maakt zich zorgen en u wilt weten wat er precies aan de hand is met uw huisdier, zodat u hem snel kunt helpen. 

Oorzaken van mank lopen bij honden

Vaak ziet u het meteen als uw hond kreupel is of een pijnlijke poot probeert te ontlasten. De hond kan daarbij ook chagrijnig zijn of niet meer naar buiten willen voor een wandeling. Lusteloosheid en niet willen eten komt ook regelmatig voor. Soms piept uw huisdier bij bepaalde bewegingen. Allemaal zaken die de alarmbellen af laten gaan: uw hond heeft pijn. 

Voor het kreupel lopen bij honden zijn veel verschillende oorzaken te noemen. Het kan zeer plotseling ontstaan, bijvoorbeeld tijdens sport en spel. Ook kan het geleidelijk ontstaan. Dit is onder andere het geval bij ouderdom, slijtage en overgewicht. 

Uw hond loopt mank? Dit kunt u NU zelf doen

Loopt uw hond mank? Dat doet hij niet zomaar. Hij heeft pijn en moet geholpen worden. Om de ernst en oorzaak van de klacht te achterhalen is het verstandig de hond door de dierenarts te laten onderzoeken. 

Neem daarom contact op met dierenartsenpraktijk Bodegraven en vertel wat er aan de hand is met uw hond. De dierenartsassistente zal in de meeste gevallen meteen een afspraak met u inplannen voor het spreekuur. Dit is vaak nog dezelfde dag.

Daarom kiest u voor dierenartsenpraktijk Bodegraven

⦁ 24/7 zijn wij bereikbaar.
⦁ In veel gevallen kunt u dezelfde dag bij ons terecht.
⦁ Ruime, gratis parkeermogelijkheden op eigen terrein.
⦁ Vriendelijke, enthousiaste dierenartsen en assistentes.
⦁ Werkzaam volgens de laatste ontwikkelingen op diergeneeskundig gebied.
⦁ Hoge klanttevredenheid.

hond-loopt-mank

Een afspraak bij dierenartsenpraktijk Bodegraven

Tijdens het spreekuur wordt uw hond met zorg onderzocht. Dit doet de dierenarts allereerst door te kijken hoe de hond loopt. Daarna wordt de hond lichamelijk en orthopedisch onderzocht om de exacte locatie van de pijnlijkheid te achterhalen. In sommige gevallen zijn röntgenfoto’s noodzakelijk om de ernst en aard van de klacht te beoordelen.

Tijdens het consult krijgt u onder andere antwoord op de volgende vragen:

⦁ Mijn hond loopt mank. Wat is er aan de hand? 
⦁ Hoe wordt mijn manke hond weer beter?

De vriendelijke, enthousiaste dierenartsen en assistentes van dierenartsenpraktijk Bodegraven werken volgens de laatste ontwikkelingen op diergeneeskundig gebied. Hierdoor is uw hond bij ons gegarandeerd in goede handen. 

Uw hond loopt kreupel: behandeling

Omdat kreupelheid heel veel verschillende oorzaken kan hebben, zijn er ook heel veel verschillende behandelmethodes mogelijk. Zo kan mankheid te maken hebben met de nek, de rug of de poten, maar het kan ook om een ingegroeide nagel of om een splinter gaan. 

Heeft u een pup die mank loopt? Bij puppies kan mank lopen ook te maken hebben met een ontwikkelingsstoornis, groeipijnen of verkeerde voeding.

Afhankelijk van de vastgestelde diagnose, stellen we een behandelmethode voor uw hond op. 

Bij ernstige aandoeningen kan een operatie nodig zijn. Bijvoorbeeld een knie-operatie bij kruisbandletsel, een operatie vanwege een botbreuk of een kijkoperatie in het gewricht. 

Welke behandelmethode voor uw hond het meest geschikt is, is afhankelijk van de gestelde diagnose. Plan hiervoor een consult bij Dierenartsenpraktijk Bodegraven in. We helpen u snel, vriendelijk en zeer deskundig.

hond-loopt-mank 

Zo neemt u contact op met DAP Bodegraven

Is uw hond mank? Neem contact met ons op en we helpen u (en uw huisdier) snel verder. 

Telefoonnummer: 0172-613798
E-mailadres: info@dapbodegraven.nl
Adres: Zuidzijde 63, 2411 RT, Bodegraven