Kruisband operatie hond: alles wat het baasje wil weten

Dat was even schrikken. Uw hond piepte, had acuut pijn en liep vervolgens kreupel. Na onderzoek bij de dierenarts bleek uw hond een gescheurde kruisband te hebben en is een operatie noodzakelijk. 

Het is verstandig de operatie niet te lang te laten wachten. Te lang wachten kan de schade aan het gewricht verergeren. Bij dierenartsenpraktijk Bodegraven wordt uw hond snel en deskundig geholpen.

Gescheurde kruisband: dit is er aan de hand

In het kniegewricht zitten twee kruisbanden: de voorste en achterste kruisband. Deze kruisbanden verbinden het bovenbeen met het onderbeen en voorkomen dat deze botten ten opzichte van elkaar in voor- en achterwaartse richting kunnen bewegen. Ze zorgen voor stabiliteit.

Wanneer de kruisband gescheurd is, is deze stuk. In de meeste gevallen scheurt de voorste kruisband af. De kruisband kan volledig of gedeeltelijk gescheurd zijn. 

Hoe ontstaat een gescheurde kruisband bij een hond?

Een gescheurde kruisband kan onder andere ontstaan door trauma (bijvoorbeeld een val of een verkeerde beweging tijdens het spelen) of door slijtage.

kruisband-operatie-hond

Zo gaat een kruisband operatie bij een hond in zijn werk

Alvorens u besluit uw hond bij dierenartsenpraktijk Bodegraven te laten opereren worden een aantal zaken met u besproken: 

  • Hoe gaat de kruisband operatie hond in zijn werk?
  • Wat zijn de kosten van de operatie bij gescheurde kruisband hond?
  • Kruisband operatie hond herstel. Wat is daarvoor nodig?

Wanneer uw hond een kruisband operatie moet ondergaan, brengt u de hond op het afgesproken tijdstip bij dierenartsenpraktijk Bodegraven. De hond moet nuchter zijn voor de operatie omdat de operatie onder volledige anesthesie plaatsvindt.

De operatie duurt enkele uren. Na de operatie wordt u telefonisch op de hoogte gebracht hoe de operatie verlopen is. De hond mag dezelfde dag weer met u mee naar huis en zal de dagen en weken na de operatie nog een aantal maal op controle komen. 

Daarom kiest u voor DAP Bodegraven bij een kruisband operatie

  • U kunt altijd binnen een week bij ons terecht voor een kruisband operatie. 
  • Wij hebben veel ervaring met kruisband operaties bij honden.
  • Er zijn zelden complicaties bij de kruisband operaties die wij uitvoeren.
  • Wij werken volgens de laatste ontwikkelingen op diergeneeskundig gebied.

kruisband-operatie-hond

Het revalidatieproces na de kruisband operatie

Ook na de operatie zal uw hond nog een tijdje rustig aan moeten doen. Uw huisdier herstelt het snelst als u zich houdt aan de nazorg die door de dierenarts persoonlijk aan u wordt opgelegd. Het herstelproces na de operatie duurt gemiddeld twee maanden. 

Zo neemt u contact op met DAP Bodegraven

Heeft u vragen over de symptomen van een gescheurde kruisband bij een hond? Moet uw hond een kruisband operatie ondergaan en zou u daar meer informatie over willen? Neem gerust contact met ons op:

Telefoonnummer: 0172-613798
E-mailadres: info@dapbodegraven.nl
Adres: Zuidzijde 63, 2411 RT, Bodegraven