Actueel

Aandacht voor intoxicaties

1 november 2019

Gedurende de herfstperiode komen er weer veel paddestoelen uit de grond. Interessant vindt menig hond, maar het is niet gezond. Bij het opeten van een paddestoel ligt het gevaar van een intoxicatie op de loer.

Houdt rekening met het gevaar van het opeten van paddestoelen als uw hond graag vreemde dingen eet. En mocht het onverhoopt toch gebeuren wacht dan niet te lang met contact opnemen met onze praktijk.

Naast het risico van het oplopen van een vergiftiging buiten is rondom de feestdagen binnenshuis met name het gevaar voor een chocoladeintoxicatie groot. Houdt chocolade weg bij uw hond. Het gaat dan met name om de cacao in de chocolade. Daarom is pure chocolade schadelijker dan melkchocolade. Daarnaast is het risico op intocicatieverschijnselen gerelateerd aan enerzijds de hoeveelheid opgegeten chocolade en anderzijds het gewicht van de hond. De hoeveelheid opgegeten chocolade is voor ons essentiële informatie willen we het risico op een intoxicatie kunnen inschatten. Ook kunnen de bloemen en planten die gebruikt worden in bijvoorbeeld een kerststukje meer of minder giftig zijn.

Kijkt u voor uitgebreide informatie op de website van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren:

www.licg.nl

november '19