Actueel

Mei: aandacht voor vergiftigingen

1 mei 2018

Recent is in het nieuws geweest dat een schoonmaakmiddel tegen groene aanslag brandwonden veroorzaakt bij katten. Katten vinden het middel lekker en willen het graag oplikken met als gevolg ulceraties op de tong en/of in de bek. Een voorbeeld van wat sommige middelen kunnen veroorzaken. En zo zijn er nog meer voorbeelden van vergiftigingen.

Gedurende de gehele maand mei ontvangt u een handige informatiefolder waar veel gifstoffen in staan. Waarschijnlijk weet iedereen dat chocolade giftig is voor honden. Maar wist u dat avocado bij honden en katten maagdarmklachten geeft zoals braken en buikpijn maar voor andere dieren zoals vogels zelfs dodelijk kan zijn?  En wist u dat druiven giftig zijn voor honden? En dat lelies nierklachten kunnen geven bij katten?

Om het onderwerp "vergiftingen" nog meer aandacht te geven zal de Vet-info avond van mei hier over gaan. Wil u meer weten over vergiftigingen dan is de Vet-info avond een goede gelegenheid om hierover bijgepraat te worden. 

Op woensdag 23 mei staan de deuren vanaf 18.45 uur voor u open. De lezing start om 19.00 uur en zal ongeveer 1,5 uur duren. Aanmelden kan via vetinfo@dapbodegraven.nl. Vermeld u hierbij uw naam, telefoonnummer en het aantal personen waarmee u komt.