Ouderdomscheck-up

Deze service is bij uitstek bedoeld voor eigenaren met honden met een respectabele leeftijd. Misschien ziet u in uw hond nog steeds de jonge pup van weleer. Toch is hij in vergelijking met mensen al veel ouder.

Om de leeftijd van een hond te vergelijken met de leeftijd van een mens mag u de hondenleeftijd met zeven vermenigvuldigen. Dan ziet u dat uw hond na 7 jaar in hondenjaren al naar de 50 gaat en dus in de seniorenleeftijd is gekomen. En net als bij de mens is dat een leeftijd waarop ouderdomskwaaltjes voor het eerst de kop op kunnen steken.
Mensen kunnen praten, maar honden niet. Een zeurend pijntje of moeite met plassen kan aan de baas voorbij gaan. Tegen de tijd dat u ontdekt dat er toch echt iets aan de hand is, kan een ziekte zoals bijvoorbeeld een nierkwaal al behoorlijk ver gevorderd zijn.

Om dat te voorkomen en u te helpen uw hond optimaal gezond te houden, is er een speciale senioren gezondheidscheck-up ontwikkeld. Daarmee geeft u uw hond een goede kans op een langer en gezonder leven. U weet dan precies hoe het met de gezondheid van uw hond gesteld is en u weet beter waar u op kunt letten om deze gezondheid zo goed mogelijk te houden. En mocht uw hond iets mankeren, dan kunnen we tijdig ingrijpen om erger te voorkomen.

Voor deze check-up ruimen we extra tijd in. De check-up omvat behalve een uitvoerig algemeen onderzoek, daarbij lettend op de specifieke problemen die uw hond tegen kan komen (gebit, prostaat, melkklieren etc.), ook een algemene screening van het bloed met onder andere nier- en leverfunktie. Tevens zullen we als u urine meeneemt een urineonderzoek doen. Indien het nodig is kunnen we in overleg ook nog nader onderzoek doen, zoals röntgenfoto's, aspiratiebiopten, echoscopie en eventueel extra bloedonderzoek. Tevens is er gelegenheid om aandacht te besteden aan voeding, gedrag of andere vragen die u nog heeft.