Periodieke gebitscontrole

Het is verstandig het gebit van uw hond jaarlijks te laten controleren. In principe gebeurt dit tijdens de jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie. Door het gebit jaarlijks te controleren worden eventuele problemen sneller onderkend. Last van het gebit wordt over het algemeen slecht aangegeven door de hond. In de meeste gevallen blijven ze gewoon eten.

Een gebitsbehandeling is noodzakelijk wanneer er veel tandplak en tandsteen gevormd is waardoor er ernstige gingivitis en/of paradontitis is ontstaan. Een gevolg hiervan kan zijn dat er ernstig verlies van steunweefsel plaats vindt waardoor de tand of kies los komt te staan. Dit geeft veel last.

Een gebitsbehandeling vindt altijd onder algehele narcose plaats. Het gebit wordt volledig gereinigd en alle elementen worden afzonderlijk onderzocht. Hierna wordt besloten of er een verdere behandeling (röntgenfoto's, extracties of glazuurherstel) moet plaatsvinden. Indien gewenst vindt er tijdens de ingreep overleg plaats om een en ander te bespreken.

Hieronder ziet u een impressie van een gebitsbehandeling.