Halfjaar check-up

De halfjaar check is speciaal voor jonge honden van ongeveer een half jaar oud. Op deze leeftijd is het jonge hondenlichaam druk bezig volwassen te worden. Zowel lichamelijk als geestelijk. Het gebit is aan het wisselen, de groei van het lichaam is in volle gang, de vacht ontwikkelt zich en de hond is in de pubertijd. Indien er problemen ontstaan gedurende deze periode kunnen die permanente (nadelige) gevolgen hebben voor de toekomst. Wanneer het wisselen van het gebit niet goed verloopt kan dit gevolgen hebben voor de blijvende elementen.

Tevens is de groei van het lichaam heel belangrijk. Groeit de hond goed? Niet te snel? Natuurlijk staat dit in relatie tot de voeding. Zaken, die in dit stadium nog te corrigeren zijn. De opvoeding maakt een cruciale fase door. Gedurende de puberteit is de mogelijkheid gewenst gedrag aan te leren groter dan wanneer de hond volwassen is. En voor het afleren van ongewenst gedrag geldt hetzelfde.

Resumerend kan gesteld worden dat een algehele controle van de hond zeker de moeite waard is op een leeftijd van ongeveer een half jaar. Tijdens de check wordt uw hond uitgebreid onderzocht en er is alle ruimte voor vragen of eventuele problemen. Wanneer u eventuele vragen vooraf op papier zet is de kans klein dat u een vraag vergeet. Deze check is hét moment om eventuele problemen vroegtijdig aan te pakken.