Lasertherapie

Bij een laserbehandeling wordt met behulp van laserstralen warmte-energie toegediend. Hierbij vindt een afname van pijn en ontstekingen plaats en wordt de wondgenezing bevorderd. Eventuele aanwezige zwelling zal sneller afnemen en ook het herstel van dieper gelegen structuren zoals botbreuken zal sneller plaats vinden.

Lasertherapie is niet invasief wat een groot voordeel is. De behandeling vindt tijdens het spreekuur plaats. Als eigenaar bent u bij de behandeling aanwezig.

Lasertherapie kan gebruikt worden voor de behandeling van acute en chronische wonden zoals hotspots, likgranulomen, vechtwonden en abcessen. Tevens wordt de lasertherapie vaak toegepast tijdens het post-operatief herstel na (orthopedische) operaties. 

De duur van de behandeling is afhankelijk van de ernst van het trauma. In het begin zal de therapie in een hogere frequentie (bijvoorbeeld om de dag) plaatsvinden waarna in verloop van tijd de frequentie lager wordt. 

Door enerzijds het uitsparen van andere behandelingen zoals langdurige verbandwissels, extra pijnstillers of eventuele operaties en anderzijds het snellere herstel is de laserbehandeling regelmatig goedkoper dan conservatieve therapieën.